Tel.: 0251 24 54 54

Klantenservice

De klantenservice van de Gasservice | Gaswacht organisatie helpt je graag bij vragen of problemen. Een afspraak wijzigen? Een storing melden? Vragen over een abonnement? Op deze pagina kunt u er alles over vinden. Tevens hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij gezet. Komt u er toch niet uit? Bel dan tijdens kantooruren met 0251-245454 of stel je vraag gemakkelijk online.

Abonnementen

Maak een keuze uit onderstaande opties om een nieuw abonnement af te sluiten of een bestaand contract te wijzigen of op te zeggen.

Wijzigen / Bevestigen

Maak een keuze uit onderstaande opties om een afspraak voor onderhoud te wijzigen, te bevestigen of je (adres)gegevens te laten aanpassen.


Meest gestelde vragen & antwoorden

Heb je een vraag over onderhoud, reparatie of de service abonnementen van de Gasservice | Gaswacht organisatie? Hieronder zetten we de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij.

Hoe kan ik mijn afspraak bevestigen?

U kunt uw afspraak tot uiterlijk 3 werkdagen voor de genoemde datum bevestigen onder de rubriek klantenservice bij afspraak wijzigen/bevestigen. Indien u dit aanklikt krijgt u de mogelijkheid om een afspraak te bevestigen of te wijzigen. U vult de relatiecode in en uw gebruikersnaam (is relatiecode) en vervolgens een password ( is uw postcode en huisnummer). Deze informatie vindt u ook op uw afspraken brief. Indien u op bevestigen klikt, hoeft u verder niets meer te doen, uw afspraak staat dan vast en u kunt ons verwachten op de datum en tijdstip van uw afspraak. Klik hier om naar afspraak wijzigen/bevestigen te gaan.

Hoe kan ik mijn afspraak wijzigen?

U kunt uw afspraak uiterlijk 3 werkdagen voor de genoemde datum wijzigen onder de rubriek klantenservice bij wijzigingen/ bevestigen. Indien u dit aanklikt krijgt u de mogelijkheid om een afspraak te bevestigen of te wijzigen. U vult de relatiecode in en uw gebruikersnaam (is relatiecode) en vervolgens het wachtwoord wat uw postcode en huisnummer is. Deze informatie vindt u op uw afspraken brief. Let op, indien u de afspraak wijzigt, dan dient u ook een tijdsblok (ochtend/middag) te kiezen. Dit staat namelijk standaard op de hele dag. Klik hier om naar afspraak wijzigingen/bevestigen te gaan.

Kan ik mijn afspraak meerdere keren wijzigen?

U kunt uw afspraak meerdere keren wijzigen via de website. U kunt uiteraard altijd naar ons kantoor bellen voor het wijzigen van uw afspraak. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar onder nummer 0251-245454.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Gefeliciteerd, bij aanmelden kiest u voor goede service aan uw cv-ketel en snelle reactie en zekerheid bij eventueel optredende storingen. U kunt zich aanmelden onder de rubriek klantenservice bij abonnement afsluiten. Indien u dit aanklikt kunt u uw gegevens invoeren en een keuze maken uit een van onze servicepakketten. Na ontvangst van uw aanvraag zullen wij contact met u opnemen voor het maken van een afspraak voor de 1e servicebeurt. Klik hier om naar abonnement afsluiten te gaan.

Hoe kan ik mijn abonnement wijzigen?

U kunt uw abonnement wijzigen onder de rubriek klantenservice bij Abonnement wijzigen. Wij vragen u om uw gegevens in te vullen een bij de omschrijving aan te geven wat uw wensen zijn. Wij zullen na ontvangst van uw wijziging deze verwerken. Indien er nog onduidelijkheden zijn, zullen wij contact met u opnemen. U kunt nu online uw abonnement wijzigen.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Wij betreuren het dat u ons gaat verlaten. Mocht u zich bedenken dan bent u uiteraard altijd opnieuw welkom en is de 1e inspectie gratis. Wist u dat u bij verhuizing uw abonnement mee kan nemen? U kunt uw abonnement opzeggen onder de rubriek klantenservice bij abonnement opzeggen. Na ontvangst van uw opzegging zullen wij deze verwerken. U kunt nu online uw abonnement opzeggen.

Hoe kan ik mijn adres, telefoon en/of E-mail wijzigen?

U kunt uw gegevens wijzigen onder de rubriek klantenservice bij Adreswijziging of wijziging persoonlijke gegevens al naar gelang wat van toepassing is. Na ontvangst van uw wijzigingen zullen wij deze verwerken. Indien er nog vragen zijn, zullen wij contact met u opnemen. Klik hier om naar adreswijziging te gaan. Geef nu online uw wijziging van persoonlijke gegevens door.

storingen buiten kantoortijden en in het weekend

Gasservice - Gaswacht heeft een storingsdienst voor echt koude klachten. Na kantoortijden zijn we bereikbaar via een telefoondienst. Deze zorgt ervoor dat de monteur kontact met u opneemt. De storingsdienst werkt gedurende de week tot 21.00 uur, in het weekend van 10.00 - 21 00 uur. Er is altijd binnen 24 uur een monteur bij voor het oplossen van de storing.

wordt mijn garantie overgenomen

Indien u een cv-ketel bij ons in onderhoud geeft, kunnen wij de eventuele nog aanwezige garanties op de cv-ketel overnemen. Wij zorgen dan voor afhandeling van de garantie richting de fabrikant. U bent dus niet verplicht om een service abonnement bij de installateur van uw cv-ketel af te sluiten om aanspraak te kunnen maken op garantie. De Gasservice Gaswacht organisatie is partner van alle ketel fabrikanten. 

Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

U kunt uw rekeningnummer wijzigen onder de rubriek klantenservice bij persoonlijke gegevens wijzigen. Na ontvangst van uw wijziging zullen wij deze verwerken. Indien er nog vragen zijn, zullen wij contact met u opnemen. U kunt nu online uw persoonlijke gegevens wijzigen.

Welke servicepakketten zijn er?

Bij alle servicepakketten, ook wel abonnementen genoemd, zijn de voorrijkosten en de servicebeurten inbegrepen. U bent er tevens van verzekerd dat er altijd binnen 24 uur een monteur bij u aanwezig is en meestal zelfs binnen 2 uur. Er zijn 3 soorten servicepakketten afhankelijk van wel of geen materialen inclusief wel of geen en arbeidsloon inclusief. Hieronder vindt u een globaal overzicht. Meer details kunt u vinden onder de rubriek service & onderhoud. Klik hier om naar service & onderhoud te gaan.

In welk gebied zijn jullie werkzaam?

Ons werkgebied is in principe in Noord- en Zuid-Holland. Voor een exact overzicht verwijzen wij u naar het overzicht op onze homepagina. Bekijk het overzicht op de vestigingenpagina.

Wanneer komt de monteur langs voor onderhoud?

Indien u gebruikt maakt van onze 2-4 of 5 sterrenservice® komen wij om de 24 maanden bij u langs voor het uitvoeren van onderhoud. U krijgt hiervoor automatisch van ons een voorstel voor een datum en tijdstip. Indien dit voorstel u niet uitkomt, kunt u dit altijd wijzigen naar een datum en tijdstip die u wel schikt.

Wat voor soort contract/abonnement heb ik?

Er zijn verschillende service abonnementen. Het soort abonnement is geheel afhankelijk van het type toestel en of u wel of geen arbeidsloon en materialen in uw abonnement heeft opgenomen. Vanwege deze verscheidenheid aan abonnementen is een individueel antwoord alleen mogelijk als wij uw gegevens hebben. Bij ontvangst van uw gegevens zullen wij u z.s.m. informeren over uw service abonnement. U kunt online uw gegevens doorgeven.

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van het merk en type ketel dat bij uw comfort wensen past. Comfort is afhankelijk van de grootte van uw woning, de mate van isolatie van uw huis en de aanwezige installatie (radiatoren, vloerverwarming, luchtverwarming). Uw warmwater behoefte is weer afhankelijk van de gezinssamenstelling en de waterzijdige installatie (bad, douche, aantal tappunten). Onze adviseurs kunnen u vrijblijvend een advies geven over de beste keuze voor uw situatie. Om u een globale indruk te geven van prijzen kijkt u bij de informatie over nieuwe CV ketels kopen.

Aanschaf nieuwe cv- ketel, waar moet ik op letten?

Uiteraard moet u een cv-ketel kiezen die past bij uw comfort wensen. Comfort is afhankelijk van de grootte van uw woning, de mate van isolatie van uw huis en de aanwezige installatie (radiatoren, vloerverwarming, luchtverwarming). Uw warmwater behoefte is weer afhankelijk van de gezinssamenstelling en de waterzijdige installatie (bad, douche, aantal tappunten).
Als de CV-ketel wordt vervangen is het ook noodzakelijk dat een aantal andere onderdelen van uw cv-installatie worden vervangen, deze hebben ook minimaal de leeftijd van uw cv-ketel. U moet hier denken aan de rookgasafvoer, het expansievat, de inlaatcombinatie, het overstortventiel en wellicht ook de gaskraan en de vulaftapkraan.

Hoe lang gaat een cv-ketel mee, wanneer vervangen?

Bij regelmatig en vakkundig onderhoud kan uw cv-ketel gemiddeld 15 jaar mee gaan. Voorgaande is uiteraard ook afhankelijk van het merk/kwaliteit ketel dat u heeft. Bij de toename van storingen, dus afname van de bedrijfszekerheid, is vervanging op zijn plaats. Ook als vanwege de leeftijd van de ketel de onderdelen slecht of niet meer leverbaar zijn. Bij aanschaf van een nieuwe ketel bent u in ieder geval verzekerd van de laatste moderne technieken en hoogwaardige rendementen.

Wat moet de waterdruk in mijn installatie zijn?

De vereiste waterdruk van iedere CV-ketel ligt tussen de 1,5 en 2,0 bar.

De druk in de installatie is te laag, hoe vul ik mijn installatie bij?

Als de drukmeter op het toestel een druk lager dan 1 bar aangeeft dan moet het toestel worden bijgevuld. U gaat daarvoor als volgt te werk.

 • Neem de netstekker van het toestel uit de wandcontactdoos. Indien de druk via een display wordt aangegeven, dient u de netstekker niet uit te nemen. U zet dan de thermostaat op een lage temperatuur zodat er zeker geen warmtevraag is.
 • Laat het toestel afkoelen tot een temperatuur van ca. 40 graden.
 • Sluit de slang aan op de koudwaterkraan van de waterleiding.
 • Laat de slang vollopen zodat er geen lucht in de installatie komt.
 • Sluit de slang aan op de vulkraan van de cv-installatie, deze is door de monteur meestal onder het toestel gemonteerd.
 • Wanneer uw toestel een automatische ontluchter heeft dan dient u het dopje van de automatische ontluchter een halve slag open te draaien als deze dicht zit. U kunt deze vervolgens open laten staan. De automatische ontluchter vindt u aan de bovenzijde van het toestel. Als u twijfelt, kunt u het beste even de technische documentatie van het toestel ter hand nemen.
 • Draai de waterkraan open.
 • Draai de vulkraan van de cv-installatie open.
 • Sluit de vulkraan als de druk niet meer oploopt, of als de drukmeter ongeveer 1,5 bar aangeeft.
 • Sluit de waterkraan.
 • Sluit de vulkraan.
 • Draai het ontluchtingskraantje van de laagst gelegen radiator van de cv-installatie open. Laat alle lucht ontsnappen. Draai het kraantje vervolgens weer dicht. Ontlucht alle andere radiatoren van de cv-installatie op dezelfde manier. Werk van onder naar boven.
 • Controleer of de druk op de drukmeter nog steeds ongeveer 1,5 bar is. Wanneer de druk opnieuw onder de 1 bar is gezakt dan moet de installatie nog een keer worden gevuld en ontlucht.
 • Koppel de vulslang los. Let op, er staat nog wat druk op de slang waardoor er wat water kan ontsnappen.
 • Steek de netstekker van het toestel in de wandcontactdoos.

Let op: Als de cv-installatie vaak moet worden bijgevuld, laat dan uw installateur de oorzaak van het waterverlies achterhalen en verhelpen. Gebruik géén lekstopmiddelen in uw cv-installatie!

Staat uw vraag er niet bij? Bel tijdens kantooruren met 0251-245454 of stel je vraag online.