All electric

Hybride

Warmtepompverkenner

Huizenaanpak Haarlem

Duurzaam verwarmen of koelen zonder gas

In Nederland is er steeds meer aandacht voor het gebruik van duurzame energie voor het verwarmen of koelen van een huis. Er wordt nu vooral nog gebruik gemaakt van geisers en CV ketels die op gas werken, maar er komen steeds meer initiatieven om warmte op een duurzame manier (zonder gebruik van gas) op te wekken.

Er zijn al langere tijd toestellen verkrijgbaar die warmte zonder gebruik van gas opwekken, maar die leveren vaak niet voldoende energie voor een hele woning. Om toch voldoende te verwarmen of koelen worden deze toestellen vaak in combinatie met een CV ketel of een ander gastoestel gebruikt. Dit zijn de zogenoemde hybride oplossingen waarbij van twee toestellen gebruik wordt gemaakt. Tegenwoordig zijn er ook warmtepompen die wel in staat zijn om met gebruik van duurzame energie een hele woning te verwarmen. Deze pompen gebruiken de warmte uit de lucht of het grondwater om de woning te verwarmen. Voor het gebruik van de warmtepomp is het wel van belang dat de woning voldoende geïsoleerd is en dat radiatoren en/of vloerverwarming geschikt zijn voor een warmtepomp. Door de voorwaarden op het gebied van isolatie en radiatoren worden warmtepompen vaak in nieuwbouw gebruikt. Bij bestaande woningen die wel voldoen aan de voorwaarden kan de warmtepomp uiteraard ook gebruikt worden.

Mocht een bestaande woning niet aan de voorwaarden voldoen dan kan de warmtepomp wel gebruikt worden i.c.m. een gastoestel en kan men zo gebruik maken van een hybride oplossing. Er zijn diverse oplossingen om uw woning geheel of gedeeltelijk duurzaam te verwarmen en/of te koelen. Met deze oplossingen is het zelfs mogelijk om uw woning geheel energieneutraal te maken. Als Gasservice|Gaswacht zijn wij gecertificeerd voor het installeren en onderhouden van warmtepompen. Hierdoor kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden om uw woning duurzaam te verwarmen en/of koelen.

U kunt op onze website alvast een online check doen welke oplossingen voor uw situatie geschikt zijn. Klik hier voor de online check. Wilt u n.a.v. de check meer weten over de mogelijkheden om duurzaam te verwarmen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies via 0251-24 54 54 of info@gasservice.nl. Ook adviseren wij bedrijven en organisaties over duurzame oplossingen voor ruimtes zoals kantoorpanden, scholen, zwembaden of sportaccommodaties.

 Ga naar:

Warmtepomp 2-Sterren-Service®

8,30 maand
  • Servicebeurt
  • Geen voorrijkosten
  • Storingen (excl. materialen)
  • <10 kw
Bekijk abonnement