Abonnement opzeggen

Is er sprake van een probleem dan lossen wij dat graag voor u op. Uw klacht nemen wij serieus! Wilt u toch opzeggen, dan vragen wij u om dit schriftelijk aan ons door te geven.

Contract opzeggen bij een nieuwe ketel is niet nodig!

Wij kunnen uw ketel gratis 1 jaar opnemen in onze Verzekerd Installatie Pakket ofwel V.I.P.-service. U heeft dan 5 jaar garantie op onderdelen en arbeidsloon. Dit is uitgebreider dan de fabrieksgarantie omdat daar vaak alleen de onderdelen worden vergoed en niet het arbeidsloon. U bent dus ook niet verplicht om bij de installateur van uw CV een onderhoudabonnement af te sluiten om in aanmerking te komen voor garantie. Om u aan te melden voor V.I.P.-service kunt u bellen naar 0251-245454.

U heeft een klacht

Heeft u een klacht dan kunt u dit aan ons melden door te bellen naar 0251-245454 of een e-mail naar info@gasservice.com onder vermelding van uw naam en postcode huisnummer en een korte beschrijving van de klacht. Wij nemen uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.

Opzeggen

Wij betreuren het dat u ons gaat verlaten. Uw opzegging ontvangen wij graag schriftelijk of per e-mail. Wilt u a.u.b. uw naam en postcode huisnummer vermelden en de reden van uw opzegging. Bij voorbaat dank.

U kunt uw service abonnement ook online opzeggen door onderstaand formulier in te vullen en te versturen. Zodra wij uw opzegging hebben doorgevoerd, ontvangt u hiervan bericht.